- Smält smör i en kastrull. Skumma avlagringarna från ytan så att smöret blir klart. Vispa samman äggulorna med dragonblad och vatten med lite salt och vitpeppar i en tjockbottnad kastrull. Sätt på svag värme och vispa kontinuerligt tills blandningen är så tjock att den inte omedelbart går samman om du drar ett spår i botten på kastrullen. Tag från plattan och vispa i det skirade smöret, först mycket långsamt och droppvis, sedan snabbare. Undvik att vispa ner bottensatsen från smöret. Tillsätt finhackad bladpersilja och smaka ev. av med salt, peppar och dragonblad.
- Bearnaisesås – gjord på crème fraîche: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Ingredienser
- 200 g smör
- 3 st äggulor
- 1 msk dragonblad i vinäger (estragon)
- 1 msk vatten
- 1 msk bladpersilja
- flingsalt
- nymalen vitpeppar
Bearnaisesås – gjord på crème fraîche
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk hackade dragonblad i vinäger (estragon)
- 1 msk dragonvinäger (går bra med vinäger från burken)
- 1 tsk dijonsenap
- salt och vitpeppar