Belugalinssallad med pistagepesto och kapris

    Av Kristin Åhlander

    Läckra belugalinser tillsammans med krispigt grönt, pesto, kapris och pistagenötter.

    1. Mixa samtliga ingredienser till peston, smaksätt med salt och peppar.
    2. Koka belugalinser och låt svalna.
    3. Montera salladen på ett fint fat och smaksätt med peston.

    Ingredienser

    Pistagepesto

    • 100 g pistagenötter, rostade
    • 100 g basilika
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 100 g parmesanost
    • ½ citron, grillad sedan pressad
    • 2 dl olivolja, Werners

    Belugalinssallad

    • 400 g Belugalinser, kokta
    • 100 g kapris
    • 200 g pistagepesto
    • 100 g bladspenat
    • 100 g salladslök
    • 2 msk äppelcidervinäger, Normandie