Bruschetta med chiligremolata

    Av Werners Gourmetservice

    Solmogna tomater och silverlök blandat med bladpersilja och chiligremolata på ett härligt surdegsbröd. Enkelt, gott och vackert med få ingredienser. Chiligremolatan är gjord på omsorgsfullt odlad chili från Gotland och kallpressad ofiltrerad rapsolja som smaksatts med chili från Överstekvarn, persilja, vitlök, skal av ekologiska citroner, Grymt god smak  med fin syra och ett sting av het chili.

    1. Ringla olivolja över brödskivorna och grilla brödet i grillpanna. Gnid in det varma brödet med en delad vitlök.
    2. Hacka lök, tomater och bladpersilja och blanda. Smaksätt tomatröran med chiligremolata, salt och peppar.
    3. Lägg på tomatröran på det grillade brödet och sen är det bara at hugga i!

    Ingredienser

    • 2 skivor surdegsbröd
    • 2 msk olivolja
    • 4 tomater
    • 1 st silverlök
    • ett knippe bladpersilja
    • 2 msk chiligremolata (ta efter tycke och smak)
    • havssalt
    • nymald svartpeppar