Bulgogianka med gouchang majonnäs, böngroddar, koriander och rostade sesamfrön

    Av Fredrik Andersson

    Fredags-tacos på koreanskt sätt. Fantastiskt god grillad ankfilé som penslats med bulgogisås. Tillsammans med kimchi, go-chu-jang-majjo, böngroddar och rostade sesamfrön kan vi lova att det här receptet tar fredagstacosen till en ny nivå. Ankfilé är en del av ankbröstet från Mulardankan. Ankfilén har mildare anksmak och är ett magrare alternativ än själva ankbröstet. Passar perfekt till asiatiska rätter.

    Ankfilé

    1. Skär ned ankfilén i tärningar och marinera i bulgogisåsen ca 30 minuter.
    2. Vill du grilla så trä på spett och grilla snabbt så att bulgogisåsen fastnar och köttet är medium.
    3. Använd en termometer och mät temperaturen till 54 grader i innertemperatur.
    4. Toppa sedan med lite shichimi togarashi krydda.

    Go-chu-jang-majonnäs

    1. Rör ihop alla ingredienser till slät konsistens. Smaka upp med salt.

    Marinerade böngroddar

    1. Vänd runt i en bunke, smaka av med lite salt.

    Montering

    1. Fyll salladsblad med kimchi, fortsätt med böngroddar, och köttet. Toppa sedan med majonnäsen, koriander och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    Ankfilé

    • 600 g ankfilé, Selectos de Castilla
    • 1 dl bulgogisås, Risberg
    • shichimi togarashi
    • salt

    Gouchang majonnäs

    • 2 dl majonnäs, kew pie, Risberg
    • 2 msk go-chu-jang-pasta, Risberg
    • salt

    Marinerade böngroddar

    • 3 dl böngroddar
    • 1 msk sesamolja, Risberg
    • 1 nypa koreanska chiliflingor, Risberg

    Montering

    • 1 dl koriander, skuren
    • 1 burk kimchi, Risberg
    • 8 st babygemsalladsblad alternativt ekbladssallad