- Koka upp vatten och misopasta, sänk värmen och vispa ner polentan. Koka på låg temp i 5-6 minuter, dra av från värmen och rör ner smöret. Smaka av.
- Fräs på tofu i bitar och svamp så det får lite färg, tillsätt salladslök, sparris och sockerärtor. Fräs ytterligare någon minut och tillsätt sedan vitlök, en matsked chiliolja och sojan.
- Servera den krämiga polentan toppad med grönsaker och tofu – toppa med extra chiliolja och örter!
Ingredienser
Tofu o grönsaker:
- 500 g tofu
- 200 g svamp – t.ex. små champinjoner eller shiitake
- 200 g sparris
- 150 g sockerärtor
- 1 knippe salladslök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk chiliolja
- 0,5 dl ljus soja
- 2 msk olja
- 50 g mjölkfritt smör
- 3 msk misopasta
- 2 dl polenta
- 7 dl vatten
- krispig chiliolja
- örter
Produkter i Vitlöksfräst tofu och grönsaker på misopolenta – toppad med krispig chili olja
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”