Vitlöksfräst tofu och grönsaker på misopolenta – toppad med krispig chili olja

    Av Matlagerskan

    1. Koka upp vatten och misopasta, sänk värmen och vispa ner polentan. Koka på låg temp i 5-6 minuter, dra av från värmen och rör ner smöret. Smaka av.
    2. Fräs på tofu i bitar och svamp så det får lite färg, tillsätt salladslök, sparris och sockerärtor. Fräs ytterligare någon minut och tillsätt sedan vitlök, en matsked chiliolja och sojan.
    3. Servera den krämiga polentan toppad med grönsaker och tofu – toppa med extra chiliolja och örter!

    Ingredienser

    Tofu o grönsaker:
    • 500 g tofu
    • 200 g svamp – t.ex. små champinjoner eller shiitake
    • 200 g sparris
    • 150 g sockerärtor
    • 1 knippe salladslök
    • 2 vitlöksklyftor
    • 2 msk chiliolja
    • 0,5 dl ljus soja
    • 2 msk olja
    Polenta:
    • 50 g mjölkfritt smör
    • 3 msk misopasta
    • 2 dl polenta
    • 7 dl vatten
    Till servering:
    • krispig chiliolja
    • örter

    Produkter i Vitlöksfräst tofu och grönsaker på misopolenta – toppad med krispig chili olja

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”