- Smält smöret, tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt
- Smula jästen i en bunke, häll på vätskan och låt jästen smälta.
- Tillsätt socker salt kardemumma och nästan allt mjöl. Blanda tills du har en slät och fin deg, tillsätt mer mjöl om den är kladdig, den ska lossna från kanterna.
- Låt jäsa 40 min i bunken under bakduk.
- Rosta pecannötterna. Baka ut degen till en rektangel, Bred på smör och socker. Hacka chokladen och en näve pecannötter och strö på. Rulla ihop degen och skär i 2-4 cm breda bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i 30min.
- Koka kolan under tiden. Koka alla ingredienser utan smöret under vispning i ca 10 min.
- Ta bort från värmen och ta ur kanelstången och rör försiktigt i det mjuka smöret.
- Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader 8-10 min
- Låt bullarna svalna något på galler. Lägg på några pecannötter och ringla kolan över
Ingredienser
Vetedeg
- 150 g smör
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1 ½ dl socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- 12-13 dl vetemjöl
Fyllning
- 200 g mjukt smör
- 1 dl råsocker cassonade
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g Valrhona Ivoire 35%
- Pecannötter
Kolasås
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 1 nypa salt