Bullar med pecannötter och kola

    Av Werners Gourmetservice

    Goda bullar med en gudomligt god fyllning av vit choklad och pecannötter. Som pricken över i ringlar du över ljummen kolasås över bullarna. Vi lovar att det är gott!!!

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt
    2. Smula jästen i en bunke, häll på vätskan och låt jästen smälta.
    3. Tillsätt socker salt kardemumma och nästan allt  mjöl. Blanda tills du har en slät och fin deg, tillsätt mer mjöl om den är kladdig, den ska lossna från kanterna.
    4. Låt jäsa 40 min i bunken under bakduk.
    5. Rosta pecannötterna. Baka ut degen till en rektangel, Bred på smör och socker. Hacka chokladen och en näve pecannötter och strö på. Rulla ihop degen och skär i 2-4 cm breda bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i 30min.
    6. Koka kolan under tiden. Koka alla ingredienser utan smöret under vispning i ca 10 min.
    7. Ta bort från värmen och ta ur kanelstången och rör försiktigt i det mjuka smöret.
    8. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader 8-10 min
    9. Låt bullarna svalna något på galler. Lägg på några pecannötter och ringla kolan över

    Ingredienser

    Vetedeg

    • 150 g smör
    • 50 g jäst
    • 5 dl mjölk
    • 1 ½ dl socker
    • 1 tsk salt
    • 2 tsk kardemumma
    • 12-13 dl vetemjöl

    Fyllning

    • 200 g mjukt smör
    • 1 dl råsocker cassonade
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 100 g Valrhona Ivoire 35%
    • Pecannötter

    Kolasås

    • 1 dl ljust muscovadosocker
    • 1 dl ljus sirap
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk smör
    • 1 nypa salt