Caviar - färskpotatis - syrad grädde – inlagd rödlök

    Av Andreas Askling

    Serveras med brynt smör, stekt rågbröd, dill.   Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med en Champagne med hög koncentration, pigg syra och tydlig mineralitet som lyfter Caviaren. Exempelvis Charles Heidsieck, Brut Reservé Multi Vintage.

    1. Vakumförpacka potatis med olivolja, citronjuice, salt och dillstjälkar. Baka på 90°C i ca en timme.
    2. Skiva löken tunt på mandolin, koka upp socker och citronjuice och smaka av med salt. Slå den varma lagen över löken och låt stå i rumstemp i 30 minuter.
    3. Utförande – Skär bort kanterna och mixa rågbrödet i matberedare, stek krispigt i smör och olja.

    Ingredienser

    • 8 st burkar caviar à 30 g
    • 2 dl syrad grädde
    • dill

    Färskpotatis

    • 24 st färskpotatisar
    • 3 msk olivolja
    • 1 msk citronjuice
    • 2 st dillstjälkar

    Citronsyrad rödlök

    • 100 g skivad rödlök
    • 50 g citronjuice
    • 50 g socker

    Rågcrisp

    • 2 skivor danskt rågbröd
    • 40 g smör
    • 2 msk matolja