Vaniljkräm med Garum Mjölk

    Av Werners Gourmetservice

    Umamiladdad vaniljkräm med djup och komplexitet – perfekt som fyllning till bullar eller munkar. Med Garum Mjölk i receptet kan du utan bekymmer minska sockermängden i vaniljkrämen utan att göra avkall på smak eller den söta upplevelsen.

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
    2. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde och hälften av sockret.
    3. Koka upp och låt sedan blandningen dra under lock i cirka 20-30 minuter.
    4. Under tiden, vispa ihop äggulor, majsstärkelse, Garum Mjölk och resten av sockret i en bunke.
    5. Koka upp mjölkblandningen igen och sila ner den i äggblandningen under omrörning.
    6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka i 1 minut under konstant vispning.
    7. Rör ner smöret och häll krämen i en form. Täck med plastfolie för att undvika skinn på krämen.
    8. Låt stå kallt i cirka 1–2 timmar innan användning.

    Ingredienser

    • 1 st vaniljstång Bourbon
    • 200 g mjölk 3 %
    • 40 g vispgrädde
    • 15 g socker
    • 60 g äggula
    • 25 g majsstärkelse
    • 10 g Garum Mjölk
    • 15 g socker
    • 15 g smör

    Produkter i Vaniljkräm med Garum Mjölk

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”