- Torkade ingredienser: Blanda de torra ingredienserna och slå på hett vatten. Låt svälla i ca 1 timme.
- Vitlökspasta: Gör en pasta av salt och vitlök i en mortel.
- Färska örter: Finhacka alla örterna och blanda med oljor och vinäger.
- Blanda alla ingredienser och fyll upp på glasburk. Blir godare ju längre den får stå.
Ingredienser
Torkade ingredienser
- 10 g paprikapulver
- 16 g torkad timjan
- 8 g torkad oregano
- 1 g spiskummin
- 75 ml hett vatten
Vitlökspasta
- 10 g Læsøsalt
- 3-4 vitlöksklyftor
Färska örter
- 24 g persilja
- 2 g rosmarin
- 1 litet knippe gräslök
- 3 tsk färsk oregano
- 75 ml Chardonnayvinäger
- 150 ml solrosolja
- 30 ml olivolja Picual
Smaksättning
- 1 hackad chili
- 2 hela lagerblad