Chimichurri

    Av Per Zagerholm

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett rött vin från Italien i en lättsam frisk stil med låg strävhet. Exempelvis Massolino Dolcetto d´Alba DOC.

    1. Torkade ingredienser: Blanda de torra ingredienserna och slå på hett vatten. Låt svälla i ca 1 timme.
    2. Vitlökspasta: Gör en pasta av salt och vitlök i en mortel.
    3. Färska örter: Finhacka alla örterna och blanda med oljor och vinäger.
    4. Blanda alla ingredienser och fyll upp på glasburk. Blir godare ju längre den får stå.

    Ingredienser

    Torkade ingredienser

    • 10 g paprikapulver
    • 16 g torkad timjan
    • 8 g torkad oregano
    • 1 g spiskummin
    • 75 ml hett vatten

    Vitlökspasta

    • 10 g Læsøsalt
    • 3-4 vitlöksklyftor

    Färska örter

    • 24 g persilja
    • 2 g rosmarin
    • 1 litet knippe gräslök
    • 3 tsk färsk oregano
    • 75 ml Chardonnayvinäger
    • 150 ml solrosolja
    • 30 ml olivolja Picual

    Smaksättning

    • 1 hackad chili
    • 2 hela lagerblad