Smörstekta pilgrimsmusslor

    Av Matlagerskan

    Serverad på gemssallad och cidervinägersenapsås.

    Rör först ihop senap och socker och rör sedan i övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och Worcestershiresås. Låt stå till sig ett par timmar i rumstemperatur. Hetta upp smör i en stekpanna så det blir brynt, lägg ner pilgrimsmusslorna och stek hastigt till fin färg på båda sidor. Ta upp musslorna och lägg på lite hushållspapper (salta lite) medan du steker den halverade salladen på samma sätt. Lägg upp sallad och musslor och ringla över av senapssåsen.

    Ingredienser

    • 1 dl cidervinägersenap
    • 0,75 dl mörkt muscovadosocker
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk Worcestershiresås
    • 0,5 tsk sambal oelek
    • 1 tsk salt
    • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
    • 12 st pilgrimsmusslor
    • 4 st gemssallad
    • 50 g smör