Chokladmashmallows med P125

    Av Valrhona

    Fluffig chokladmarshmallow med Valrhonas P125 som ger en intensiv chokladsmak (Receptet är gjort för en 40cm ram 2 cm hög) P125 är en mörk choklad med minst 80% kakao och 34% kakaosmör. Denna Guanaja är en intensiv choklad för finsmakare. Det är en teknisk choklad av hög kvalitet med en lägre halt kakaosmör.

    1. Koka socker, den lilla mängden invertsocker och vatten till 110 grader.
    2. Blötlägg gelatinpulver.
    3. Vispa samtidigt den större delen invertsocker i en kitchen aid. Häll den varma vätskan i bunken och fortsätt vispa.
    4. Smält gelatinet försiktigt i micron och häll det över sockret. Vispa tills det blir en vit fluffig maräng och den är ljummen.
    5. Smält chokladen till 6o grader och vänd i den i sockret med en slickepott och häll sedan i en ram för att sätta sig.
    6. Låt den stå något svalt i några timmar (runt 16 grader).
    7. Skär marshmallowsen med en gitarr och rulla bitarna i kakao och guldpulver.

    Ingredienser

    • 610 g socker
    • 200 g vatten
    • 190 g invertsocker, Sosa
    • 46g gelatinpulver, Sosa
    • 270 g invertsocker, Sosa
    • 330 g P125 Coeur de guanaja, Valrhona
    • Kakopulver, Valrhona
    • Guldpulver, Sosa