Burgare

    Av Matlagerskan

    Av lågtempererat lamm serverad med vitlöksdijonnaise.

    1. Bryn lammsteken runt om, lägg i en stekgryta. Krydda hela steken med salt och peppar, häll vinet i botten av grytan och strö över de färska örterna, sätt på lock. Ställ in i ugnen på 100 grader i ca 8 timmar.
    2. Skala vitlöken och rosta med lite olja i ugnen på 200 grader i ca 20 min, mosa och blanda med dijonnaise, hackad persilja och lite salt.
    3. Riv lammköttet i mindre bitar och servera i bröd tillsammans med färska grönsaker och vitlöksdijonnaisen.

    Ingredienser

    Bugare

    • 1 kg putsad lammstek
    • 3 dl rött vin
    • 3 kvistar färsk rosmarin
    • 4 kvistar färsk timjan
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk nymald peppar

    Vitlöksdijonnaise

    • 2 dl dijonnaise
    • 4 st vitlöksklyftor
    • 0,5 dl hackad persilja
    • 1 nypa salt

    Tillbehör

    • 4 stora bröd eller 8 mindre
    • färska grönsaker