- Bryn lammsteken runt om, lägg i en stekgryta. Krydda hela steken med salt och peppar, häll vinet i botten av grytan och strö över de färska örterna, sätt på lock. Ställ in i ugnen på 100 grader i ca 8 timmar.
- Skala vitlöken och rosta med lite olja i ugnen på 200 grader i ca 20 min, mosa och blanda med dijonnaise, hackad persilja och lite salt.
- Riv lammköttet i mindre bitar och servera i bröd tillsammans med färska grönsaker och vitlöksdijonnaisen.
Ingredienser
Bugare
- 1 kg putsad lammstek
- 3 dl rött vin
- 3 kvistar färsk rosmarin
- 4 kvistar färsk timjan
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymald peppar
Vitlöksdijonnaise
- 2 dl dijonnaise
- 4 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl hackad persilja
- 1 nypa salt
Tillbehör
- 4 stora bröd eller 8 mindre
- färska grönsaker