- Koka upp 900 gram grädde, glukos och honung.
- Häll över chokladen i 3 omgångar och rör till en emulsion.
- Låt svalna något och blanda i resterande grädde, OVISPAD. Låt stå i kyl 24 timmar.
- Vispa sen ihop den mängd du behöver. Vispa upp allt eftersom eller använd som den är. Klart!!
- Mixa grädde, mjölk, blåbärspuré och invertsocker i kastrull och värm upp till 40 grader.
- Blanda sedan socker, dextrose och prosorbet och tillsätt till gräddblandningen och värm upp till 83 grader.
- Kyl sedan ner blandningen och låt den mogna i 12 timmar.
- Sila, mixa och frys. Kör sedan i Pacojet vid servering.
Ingredienser
Chokladmousse
- 760 g choklad Caribe 66% Valrhona
- 900 g grädde
- 100 g glukos
- 100 g honung
- 1800 g grädde
Blåbärsglass
- 180 g vispgrädde
- 260 g mjölk
- 380 g blåbärspuré
- 30 g dextrose Sosa
- 30 g invertsocker Sosa
- 90 g socker
- 20 g prosorbet Sosa