Chokladmousse med blåbärsglass

    Av Jimmy Lappalainen

    Len chokladmousse gjord på Valrhona Caraibe 66% och svalkande blåbärsglass av svenska blåbär. Valrhona Caraibe 66% är en blend av bönor från karibiska övärlden. Mild, rund och välbalanserad chokladsmak med toner av russin, vanilj och rostade hasselnötter.

    1. Koka upp 900 gram grädde, glukos och honung.
    2. Häll över chokladen i 3 omgångar och rör till en emulsion.
    3. Låt svalna något och blanda i resterande grädde, OVISPAD. Låt stå i kyl 24 timmar.
    4. Vispa sen ihop den mängd du behöver. Vispa upp allt eftersom eller använd som den är. Klart!! 

     

    1. Mixa grädde, mjölk, blåbärspuré och invertsocker i kastrull och värm upp till 40 grader.
    2. Blanda sedan socker, dextrose och prosorbet och tillsätt till gräddblandningen och värm upp till 83 grader.
    3. Kyl sedan ner blandningen och låt den mogna i 12 timmar.
    4. Sila, mixa och frys. Kör sedan i Pacojet vid servering. 

    Ingredienser

    Chokladmousse

    • 760 g choklad Caribe 66% Valrhona
    • 900 g grädde
    • 100 g glukos
    • 100 g honung
    • 1800 g grädde

    Blåbärsglass

    • 180 g vispgrädde
    • 260 g mjölk
    • 380 g blåbärspuré
    • 30 g dextrose Sosa
    • 30 g invertsocker Sosa
    • 90 g socker
    • 20 g prosorbet Sosa