Glassen
- Väg upp alla ingredienser.
- Blanda strösocker och glucosepulver, men spara ca 10 % av balndningen och blanda det med Natur emul och procrema 5 hot.
- Smält chokladen på medelvärme i micron.
- Börja att värma mjölken i en kastrull. Var noga med temperaturerna.
- Vid 25 grader, tillsätt mjölkpulvret.
- Vid 30 grader, blanda i strösocker och glucosepulvret (Som du redan blandat ihop).
- Vid 40 grader, blanda i grädden.
- Vid 45 grader, blanda i resterande produkter, 10% av sockerblandningen med natur emul och procrema 5 hot.
- Häll över ca 1/3 av blandningen över den smälta chokladen. Och blanda med slickeplott i motten tills du får en glansig och elastisk smet för att skapa en emulsion.
- Fortsätt hälla på mjölkblandningen pö om pö medans du blandar med slickepotten.
- När smeten har en fin textur häller du den i en kastrull och värmer upp till 85 grader i ca 2 min.
- Kyl sedan snabbt ner till 4 grader. Och låt den stå 4 grader kallt i 24 h.
- Därefter kör i glassmaskinen.
Chokladglasyr att doppa glassen i
- Smält chokladen i micron på medeltemperatur till 45-50 grader.
- Blanda i oljan lite i taget för att skapa en slät blandning. Häll i kakobönor och kaffepulver. Låt svalna till 37 grader.
Montering
- Gjut glassen i önskad form, gärna i chockfrys så att den är kall!
- Doppa glassen i chokladblandningen och frys igen tills servering.
Ingredienser
Glassen
- 240 g Orelys, Valrhona
- 1214 g mjölk,3%
- 70 g mjölkpulver 1 %, Sosa
- 128 g strösocker
- 140 g glucosepulver, Sosa
- 40 g invertsocker, Sosa
- 160 g vispgrädde 36%
- 4 g natur emul
- 4 g procrema 5 hot
- 500 g Orelys, Valrhona
- 100 g druvkärnsolja (eller annan neutral olja), rumstempererad
- 10 g kaffepulver (t.ex för bryggkaffe)
- 70 g krossade kakaobönor, Valrhona