- Jordgubbskräm: Börja med jordgubbskrämen. Mixa samman jordgubbar, hackad ingefära, vatten, chiafrön och gojibär till en len kräm. Häll därefter över den färdiga jordgubbskrämen i glasburkarna och låt stelna i ca 15 minuter innan nästa lager skall på.
- Havtornskräm: Nu är det dags för havtornskrämen. Mixa samman alla ingredienser och häll sedan över det på jordgubbskrämen och låt stå. Dunka gärna burken lätt i bordet/bänken så att lagret jämnar ut sig.
- Blåbärskräm: Börja därefter med blåbärskrämen genom att mixa samman blåbär, vatten, russin och cashewnötter. Häll över det sista lagret ovanpå de andra. Dunka återigen burken i bordet/bänken. Låt stå i kylen minst 2 timmar, eller över natten innan du serverar.
- Topping: Dekorera de härliga frukostburkarna generöst med örtblad, pumpa- och solroskärnor, mandel och havtorn. Beskåda, luta dig tillbaka och njut av en av de godaste frukostarna i mannaminne.
Ingredienser
Jordgubbskräm
- 4 dl jordgubbar
- 1 dl vatten
- 1 msk ingefära
- 1 dl chiafrön
- 0,5 dl gojibär
Havtornskräm
- 1 dl havtorn
- 1 dl vatten
- 2 dl mango
- 1 dl chiafrön
- 1 st banan
Blåbärskräm
- 1 dl russin
- 2 dl vatten
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl blåbär
Topping
- 6 st örtblad t.ex. mynta
- 2 msk pumpakärnor
- 14 st havtorn eller tranbär med lite lime
- 14 st mandel
- 2 msk solroskärnor