Ankleverterrin med blodapelsin och ostchips

    Av Matlagerskan

    Serveras med marmelad på blodapelsin och peppriga ostchips. Perfekt som förrätt eller smårätt.

    Koka upp juicen med sockret och låt puttra några minuter. Rör ner citronsyran och låt stå och svalna. Lägg ut osten i 4 högar på bakplåtspapper och ställ i ugnen på 225 grader grill tills de är gyllene – det går ganska fort! Ta ut och strö över nymald svartpeppar. Låt chipsen svalna helt. Lägg bitar av terrinen i portionsglas och toppa med sen härligt sötsyrliga marmeladen och ostchipsen. Strö över lite sumac för extra syra samt lite färsk oregano – servera!

    Ingredienser

    • 95 g ankleverterrin
    • 1 dl nypressad blodapelsinjuice
    • 0,75 dl syltsocker
    • 2 krm citronsyra
    • 2 dl riven lagrad hårdost – t.ex. parmesan
    • nymalen svartpeppar
    • 1 nypa sumac (arabisk krydda med citrustoner)
    • 2 kvistar färsk oregano