Grahamskex med fänkålspollen

    Av Matlagerskan

    Spröda kex med en härlig rund smak av smör, graham och en söt lakritston av fänkålspollen. Servera till läckra dessertostar, krossade på glass eller bara som dom är till ett rykande kopp kaffe eller te!

    1. Vispa smör och farinsocker riktigt luftigt.
    2. Blanda grahamsgryn, vetemjöl, bikarbonat, salt och fänkålspollen och arbeta sedan ihop med det vispade smöret mkt snabbt, precis så att degen bara håller ihop.
    3. Dela upp degen i två bitar och kavla ut mellan två bakplåtspapper på varsin plåt ca 5 mm tjockt. Picka med en gaffel och grädda sedan ca 20 min på 175 grader (varmluft) till gyllene färg.
    4. Skär kexen medans de är varma. Låt svalna och förvara sedan i lufttät burk.

    Ingredienser

    • 200g smör - rumstempererat
    • 1,5 dl farinsocker
    • 2 dl grahamsgryn
    • 3 dl vetemjöl
    • 1 tsk bikarbonat
    • 0,5 tsk salt
    • 1,5 msk fänkålspollen