Granola med frön, hallon och passion

    Av Werners Gourmetservice

    Lyxig granola med fruktig crunch. Lika god till morgonyoghurten som till glassen.

    1. Blanda havregryn, frön, mandel och kardemumma i en bunke.
    2. Blanda samman rapsolja, äppelmust, honung och salt.
    3. Slå honungsblandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.
    4. Rosta i ugn på 175°C till lätt gyllene färg. Rör emellanåt för jämn rostning.
    5. Gå i med kokos och rosta vidare tills kokosen fått en lätt rostad färg.
    6. Låt svalna och blanda därefter ner sultanrussin och krisp.

    Ingredienser

    1 plåt
    • 250 g havregryn
    • 30 g rapsolja
    • 2 msk honung
    • 30 g solroskärnor
    • 50 g pumpakärnor
    • 100 g äppelmust
    • 30 g kokoschips
    • 25 g mandelsplit
    • 1 tsk kardemummakärnor, grovkrossade
    • 1 dl sultanrussin
    • 0,5 dl hallonkrisp, Sosa
    • 0,5 dl passionsfruktkrisp, Sosa
    • 3 g salt
     

    Produkter i Granola med frön, hallon och passion

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”