Pannacotta
- Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten.
- Koka upp mjölk och grädde med riven tonkaböna. Plasta, låt stå och dra ca 30 minuter. Sila och smält gelatinet i vätskan.
- Smält chokladen försiktigt i en mikrovågsugn. Häll den ljumna vätskan i omgångar överchokladen och mixa med stavmixer till en slät och elastisk emulsion.
- När vätskan börjar att stelna, rör om och häll upp i portionsformar. Kyl, gärna över natt.
- Servera med färska jordgubbar och jordgubbssås.
Jordgubbssås
- Spara några jordgubbar till garnering. Skär resten i mindre bitar.
- Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag. Mixa sockerlagen med jordgubbsbitarna.
- Smaksätt med fint rivet citronskal.
Ingredienser
Pannacotta
- 2 blad gelatin
- 200 g mjölk 3 % (2 dl)
- 300 g grädde 40 % (3 dl)
- ½ tonkaböna
- 175 g Valrhona Ivoire 35 % alt. Valrhona Waina 35 %
Jordgubbssås
- 130 g jordgubbar
- 200 g vatten
- 25 g strösocker
- rivet citronskal av 1 citron