Hallon- och Dulceytartletter

    Av Josephine Eriksson

    Dryckestips Kombineras med fördel tillsammans med ett sött vin av röd karaktär. Exempelvis Churchill´s LBV Port.

    1. Dulceycrème: Koka upp grädde, mjölk och salt. Blanda socker och gula. Rör ihop sockerblandningen med gräddmjölken, sjud till 83°C. Sila crémen över chokladen och mixa slät.
    2. Halloncrème: Mixa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och kyl ner.
    3. Fyll halva skalet med halloncrème. Låt stelna. Fyll upp skalen med Dulceycrème, dekorera med färska hallon.

    Ingredienser

    • Runda portionschokladskal, LaRose Noire

    Dulceycrème

    • 50 g mjölk
    • 50 g grädde
    • 1 nypa salt
    • 10 g socker
    • 20 g gula
    • 120 g Dulcey 32%, Valrhona

    Halloncrème

    • 360 g hallonpuré, Sicoly
    • 60 g flytande glykos, Sosa
    • 48 g socker
    • 10 g NH pektin, Sosa