- Dulceycrème: Koka upp grädde, mjölk och salt. Blanda socker och gula. Rör ihop sockerblandningen med gräddmjölken, sjud till 83°C. Sila crémen över chokladen och mixa slät.
- Halloncrème: Mixa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och kyl ner.
- Fyll halva skalet med halloncrème. Låt stelna. Fyll upp skalen med Dulceycrème, dekorera med färska hallon.
Ingredienser
- Runda portionschokladskal, LaRose Noire
Dulceycrème
- 50 g mjölk
- 50 g grädde
- 1 nypa salt
- 10 g socker
- 20 g gula
- 120 g Dulcey 32%, Valrhona
Halloncrème
- 360 g hallonpuré, Sicoly
- 60 g flytande glykos, Sosa
- 48 g socker
- 10 g NH pektin, Sosa