Hallon- och rödbetssorbet

    Av Stefan Karlsson

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett sött mousserande vin av stilen Moscato d´Asti där både bubblor och toner av päron, persika och fläderblom gör kombinationen komplett. Exempelvis Massolino Moscato d´Asti.

    Skala och skär ner rödbetor i mindre bitar. Vacuumförpacka hårt tillsammans med hallonvinäger i 2 timmar och kör sedan i råsaftcentrifug. Koka upp alla ingredienser utom gelatinet som blötläggs och därefter läggs i uppkoket. Låt svalna och kör i glassmaskin.

    Ingredienser

    • 600 g hallonpuré, Sicoly
    • 600 g rödbetsjuice (ca 1 kg rödbetor)
    • 50 g hallonvinäger
    • 300 g socker
    • 100 g glukos, Sosa
    • saft av 2 citroner
    • 300 g vitt vin
    • 3 st gelatinblad, Sosa