- Tartar: Putsa lammytterfilén fri från hinnor och senor och pensla med olivolja, elda lammryggen med gasolbrännaren tills grillad och fin yta. Tärna lammytterfilén i 0,5 cm stora bitar.
- Kräm: Vispa äggula och minus 8 vinäger. Tillsätt matolja i tunn stråle till önskad konsistens. Blanda i den syrade grädden och smaka av med sesamolja, sesamfrön och salt.
- Tomat: Lägg tomaten i kokande vatten i 20 sekunder och kyl ner i isvatten, skala tomaten, skär på mitten och skrapa ur kärnorna. Tärna tomaten och smaka av med minus 8 vinäger.
- Nudlar: Värm frityrolja till 200 grader. Fritera nudlarna i 5 sekunder.
- Vid servering: Blanda lammköttet med espelettepeppar, inlagd tomat och smaka av med olivolja och salt.
Ingredienser
Lammtartar
- 600 g lammytterfilé
- 3 msk olivolja
- inlagda tomater (se recept nedan)
- chili espelettepeppar efter smak
- gasolbrännare
Sesamkräm
- 1 äggula
- 1 msk Minus 8 vinäger
- 1,5 dl matolja
- 1 msk syrad grädde
- några droppar sesamolja
- 10 g svarta sesamfrön
Inlagd tomat
- 1 plommontomat
- några droppar Minus 8 vinäger
Risnudlar
- 50 g risnudlar
- frityrolja