Hirs- och quinoasallad

    Av Lillemor Hedlund

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett vin med inslag av krusbär och nässlor i frisk stil alt. en äppelmust i halvtorr stil med hög frisk syra. Exempelvis Joel Delaunay, Touraine sauvignon blanc eller ett alkoholfritt alternativ äpplemust Cox Orange från Förslöv Skåne.

    1. Koka hirs och quinoa enligt anvisning på paketet. Kyl ner.
    2. Koka belugalinserna i grönsaksbuljong. Kyl ner.
    3. Häll av black eye bönorna och strimla purjolöken fint. Blanda ihop allt och smaka upp med rapsolja, citronsaft, salt, peppar och sumak.
    4. Perfekt som sallad på en buffé eller till grillad kyckling/varmrökt lax. Mums!

    Ingredienser

    • 100 g hirs
    • 70 g röd quinoa
    • 100 g belugalinser
    • grönsaksbuljong
    • 1 burk black eye beans
    • 1 dm av det vita på purjolöken
    • rapsolja
    • citronsaft
    • salt
    • peppar
    • sumak