- Koka upp alla ingredienser till ättikslagen och låt ca 1 dl koka bort av mängden. Dra kastrullen åt sidan och låt lagen snabbt kallna ute eller i kylen. Sila lagen genom finmaskig sil.
- Skär de inlagda och väl avrunna sillfiléerna i portionsbitar. Blanda sillen med alla grönsakerna i en skål.
- Slå på den kalla lagen och låt stå över natten innan servering.
Ingredienser
Ättikslag
- 1 dl 24% ättika
- 2 dl strösocker
- 8 hela korn svartpeppar
- 4 dl vatten
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 lagerblad
- 1 bit lakritsrot
- 1 dl havtornsbär (frysta eller färska)
- 1 morot, finhackad
- 1 gullök, finhackad
Inläggning
- 6 urvattnade sillfiléer skurna i gaffelbitar
- 1 gul morot i fina, tunna skivor
- 1 röd morot i fina, tunna skivor
- 1 gul minilök i tunna, fina skivor
- 1,5 msk havtornsbär
- 4 cm av de gröna på purjon i fina strimlor