Hummersoppa

    Av Kristin Åhlander

    Len och krämig hummersoppa. Syrliga smaker från yuzun och lite sting från srirachan som ger en elegant och fyllig smak till soppan. Har man inte tillgång till yuzu kan man byta ut den mot lite cognac och citron.

    1. Fräs schalottenlöken i smöret försiktigt
    2. Häll på vinet och låt koka in några minuter.
    3. Tillsätt sedan hummerfonden, låt koka några minuter. Sila soppan om ni önskar helt slät.
    4. Tillsätt grädde, yuzu och koka ihop några minuter till.

    Smaksätt med salt och peppar.
    Toppa soppan med sriracha, lite gräslök och koriander om du gillar det. Önskar du mer hetta och tryck i soppan kan du ta i lite extra av srirachan i sista koket.

    Ingredienser

    • 2 st schalottenlökar, finhackade
    • 3 msk smör
    • 3 dl vitt torrt vin
    • 1 liter Salsus hummerfond
    • 3 dl grädde
    • 3 msk yuzujuice
    • 2 msk sriracha

    Produkter i Hummersoppa

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”