Julens glasstårta med körsbär och mandel

    Av Kristin Åhlander

    Vaniljglass fylld med mandelmassa, confiterade körsbär, krispig praliné och täckt med en mörk choklad. En oemotståndligt god glasstårta som är perfekt att förbereda innan julaktiviteterna.

    1. Blanda 2/3 av glassen med körsbär, mandelmassa (av små bollar) kardemumma crunchy pearls, apelsinzest och ingfäraconfit.
    2. Gjut i en silikonform. Frys in. Gärna i en Blast frys.
    3. Bred sedan parlinén på glassen. Ställ in i frysen igen. Och till sist resten av vaniljglassen.
    4. Frys igen. Ta fram ca 15 min innan servering och häll på en chokladglaze eller smält försiktigt mörk choklad och häll över tårtan.

    Ingredienser

    • 300 g vaniljglass
    • 150 g körsbär Amarena confit, Sosa
    • 100 g mandelmassa 55%, Valrhona
    • 5 g kardemumma grön, nystött
    • 50 g crunchy pearls
    • 200 g mandel- och hasselnötspraliné, Valrhona
    • 40 g apelsinzest confit, Sosa
    • 40 g ingefäraconfit, Sosa