Fläsket
- Koka köttet med salt peppar lagerblad kryddpeppar och kryddnejlika tills att köttet blivit mjukt. Lägg under press i kylen.
- Spara vätskan efter koket och sila den i en kastrull. Blanda i vinäger, socker och stjärnanis. Koka ner den rejält till vätskan blivit tjock.
Jalapeñoolja
- Värm oljan till 50-60 grader. Lägg i jalapeño och spenat. Mixa ordentligt och sila i finmaskig sil.
Jalapeñomajonnäs
- Blanda majonnäsen med oljan.
Montering
- Skiva fläsket och pensla med glazen. Kör i ugn 220 grader tills den får en fin karamelliserad yta. Pensla ev på mer under tiden.
- Lägg shisoblad i baobunsen, fyll på med fläsk, majonnäs och salladslök.
Ingredienser
Fläsket:
- 800 g fläsksida
- buljong från fläskkoket
- 3 msk chinkiangvinäger, Risberg
- 1 msk kalamansivinäger, Huelerie Beaujolaise
- 2 msk muscovadosocker
- 1 st stjärnanis
Jalapeñoolja:
- 2 st jalapeño
- 100 g bladspenat
- 3 dl neutral olja
Jalapeñomajonnäs:
- 2 msk jalapenoolja
- 1 msk kalamansivinäger, Huelerie Beaujolaise
- 1 dl majonnäs
- 8 st bao steam buns
- shisoblad
- salladslök, fint skuren
Produkter i Bao buns med fläsksida och jalapeño
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”