- Koka upp vattnet, lägg i teet, häll i sockret och rör om. Låt svalna till rumstemperatur. Sila bort tebladen och häll över i en stor, rengjord glasburk.
- Tillsätt kombucha (startvätskan) och lägg i SCOBYN. Spänn fast en tunn tygbit som lock med hjälp av ett gummiband. Låt glasburken stå orörd i rumstemperatur i 7–12 dagar.
- Provsmaka från dag 7 och använd ett rent sugrör så att det inte råkar komma smuts i kombuchan, sedan varje dag till dess att du är nöjd med smaken. När kombuchan är färdig ska du förvara den i kylskåp så att fermenteringsprocessen stannar av.
Ingredienser
- 3 liter vatten
- 4 msk vitt te
- 3 dl cassonadesocker
- 1 liter kombucha (startvätska)
- 1 SCOBY
Dessutom behövs
- en stor glasburk
- en tygbit
- ett gummiband
- en tratt och en sil
- flaskor och etiketter