Hot white
- Blanda samman ingredienserna till hot white med visp och låt stå i kyl medan resten av ingredienserna vägs.
Macaronbotten
- Blandas florsocker, mandelmjöl och 98 g hot white i en bunke med slickepott.
- Koka socker och vatten till 121°C och häll över den vispade hot white. Precis som att man skulle göra en italiensk maräng.
- Blanda samman marängen med de resterande ingredienserna och spritsa ut i önskad storlek.
- Låt stå tills ytan känns torr och sätt därefter in dem i ugnen på 140°C i 45 min.
Vispad ganache
- Kokas upp havremjölk, glykos, socker och agar agar i 3 min
- Smält chokladen lite grann i mikron och häll på den kokande blandningen, låt svalna.
- Mixa ner grädde med stavmixer.
- Låt stå i kyl till nästa dag, vispa upp med visp till önskad konsistens.
- Se till att macaronsen står i kyl 2 dagar innan servering, så de får mjukna till.
Svartvinbärsgelkräm
- Mixa samman alla ingredienser.
Ingredienser
Hot white
- 175 g vatten
- 18 g potatowhip, Sosa
- 0,8 g xanthan gum, Sosa
Macaronbotten
- 246 g florsocker
- 246 g mandelmjöl
- 98 g hot white
- 98 g hot white
- 246 g socker
- 62 g vatten
Vispad ganache
- 150 g havremjölk
- 16,8 glykos, Sosa
- 16,8 socker
- 1,7 g agar agar, Sosa
- 425 g Amatika vit 35 %, Valrhona
- 500 g sojagrädde
Svartvinbärsgelkräm
- 200 g svartvinbärspure, Sicoly
- 50 g florsocker - efter smak
- 10 g citronjuice
- 10 g gelcrem cold, Sosa
Produkter i Macaron med vispad ganache och svartvinbär, VEGANSK
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”