Mangosorbet
- Blötlägg gelatinblad. Koka mango och den mindre delen socker. Passera genom en finmaskig sil så att du har en puré. Koka mangopuré med strösocker, vatten, citronsaft och vanilj.
- Ta kastrullen från plattan och tillsätt gelatinet, kyl ner smeten. När smeten är kall kör den i en glassmaskin.
Kokospärlor ”sagogryn”
- Hacka citrongräs och koka det med kokosmjölk, florsocker och limeblad. Låt dra en stund under lock och sila sedan blandningen, kyl i vattenbad. Koka under tiden upp vattnet och tillsätt tapiocapärlorna (sagogrynen).
- Låt koka i 13 min och häll av i en sil. Skölj noga i kallt vatten någon minut. Lägg sedan pärlorna i den kalla kokosmjölken.
Sesamkakor
- Vispa smöret fluffigt med urskrapad vanilj och strösocker. Tillsätt resten av de torra ingredienserna.
- Platta ut degen på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt, och låt vila i 30 min i kylen. Baka i ugn på 175 grader ca 20 min.
Servering
Lägg två skedar av kokspärlorna i botten av en skål. ”Ägga” mangosorbeten (forma sorbeten som ett ägg med sked) och lägg den på pärlorna. Dekorera med tre bitar sesamkakor och rostad kokos.
Ingredienser
Mangosorbet
- 500 g mango (färsk el frusen)
- 50 g strösocker
- 250 g mangopuré (av ovan)
- 80 g strösocker
- 100 g vatten
- 15 g citronsaft
- 0.5 vaniljstång
- 0.5 gelatinblad
Kokospärlor ”sagogryn”
- 100 g sagogryn (tapiocapärlor)
- 1000 g vatten
- 1 burk kokosmjölk
- 1 st citrongräs
- 3 st limeblad
- 75 g florsocker
Sesamkakor
- 150 g smör (rumstempererat)
- 100 g socker
- 0.5 vaniljstång
- 2 g salt
- 140 g mjöl
- 125 g mandelmjöl
- 125 g sesamfrön
Servering
- 100 g rostade kokosflingor