1. Värm ugnen till 180 grader. Hacka nötterna grovt. Blanda dem med honung och salt i en bunke och sprid sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i cirka 8 min. Låt svalna.1. Värm ugnen till 180 grader. Hacka nötterna grovt. Blanda dem med honung och salt i en bunke och sprid sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i cirka 8 min. Låt svalna.
2. Hacka mjölkchokladen grovt. Skär smöret i mindre bitar. Lägg choklad och smör i en bunke.
3. Koka upp grädde och honung i en kastrull och slå det över chokladblandningen. Rör massan jämn med en slickepott och kör den slät med stavmixer om det behövs. Låt tryffeln stå i rums-temperatur täckt med plastfolie direkt mot ytan i minst 6 timmar.
4. Mixa de karamelliserade macadamienötterna så att det blir ett lagom fint kross. Lägg krosset på en tallrik.
5. Rulla kulor av tryffeln och rulla dem sedan i macadamiakrosset så de täcks runtom.
Ingredienser
Tryffel
- 360 g Valrhona Andoa Lactée 39%
- 50 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk honung
Karamelliserade nötter
- 200 g rostade macadamianötter
- 1/2 dl honung
- 1/2 tsk fint salt