- Mousse: Värm socker och grädde, zest och äggula i en kastrull till 85°C. Sila det sedan över chokladen och mixa slät. Vänd i grädden. Fyll upp i formar och ha apelsingelén som interiör.
- Gelé: Värm puré, juice och citronjuice med socker och Agar-agar tillsätt gelatin, rör om och låt sätta sig i kylen.
- Glaze: Koka upp socker, vatten och glykos, häll över chokladen och den kondenserade mjölken, tillsätt gelatinet och mixa slät. Botten: Blanda socker, smör och salt försiktigt med vinge, tillsätt äggulan och sist vetemjöl, blanda kort och låt kyla någon timme innan degen kavlas till 2 mm tjock och bakas av i 160°C i ca 7 minuter.
- Kräm: Koka ihop låt sätta sig i kylen och mixa slät.
- Maräng: Vispa purén med Albumin/äggvitepulver, citronjuice och strösockret. Vänd i florsockret och spritsa upp på ark och baka i 60°C i 3 timmar.
- Choklad: Smält chokladen och kakaosmöret, blanda i yoghurtpulver och vacuumförpacka blandningen. Stäng av vacuummaskinen när blandningen bubblar, låt sätta sig i maskinen i ca en timme.
- Glass: Värm och rör ihop alla ingredienser förutom yoghurten i en kastrull. Låt svalna. Rör sist i yoghurten och frys.
Ingredienser
Manjari chokladmousse
- 14 g socker
- 38 g grädde
- 9 g äggula
- 47 g Manjari 64%, Valrhona
- zest av en mandarin
- 113 g grädde, lättvispad
Apelsingelé
- 85 g mandarinpuré, Sicoly
- 50 g apelsinjuice
- 15 g citron
- 22 g socker
- 1,5 g Agar-agar, Sosa
- 1,5 g gelatin, blötlagt
Chokladglaze
- 87,5 g socker
- 75 g vatten
- 87,5 g glykos, Sosa
- 75 g Andoa Mörk 70%, Valrhona
- 50 g kondenserad mjölk
- 7 g gelatin, blötlagt
Sablébotten
- 220 g socker
- 130 g smör
- 2 g salt
- 50 g äggula
- 180 g mjöl
Mandarinkräm
- 173 g mandarinpuré, Sicoly
- 15 g citronjuice
- 1,8 g Agar-agar, Sosa
- 31 g socker
Citrusmaräng
- 30 g mandarinpuré, Sicoly
- 10 g citronjuice
- 4 g Albumin, Sosa
- 40 g strösocker
- 40 g florsocker
Bubbelchoklad
- 125 g Opalys 33%, Valrhona
- 25 g kakaosmör, Valrhona
- 20 g Yoghurtpulver med syra, Sosa
Grekisk yoghurt- och mandaringlass
- 110 g mandarinpuré, Sicoly
- 100 g socker
- 15 g citron
- 30 g glykos, Sosa
- 30 g grädde
- 250 g grekisk yoghurt