Mörk chokladmousse med vispgrädde och färska hallon

    Av Valrhona

    En klassisk och enkel dessert som alltid går hem! Mörk choklad och hallon med en klick vispad grädde. Med Valrhonas choklad Caraibe 66% får du en intensiv och lyxig chokladsmak på moussen.

    1. Värm mjölken och slå mjölken stegvis över den smälta chokladen, 45 – 55°C. Skapa en elastisk emulsion.
    2. Kontrollera att temperaturen är mellan 45 – 55°C.
    3. Blanda stegvis i den vispade grädden, spritsa i portionsglas. Servera med färska hallon.

    *Med soft peak menas att grädden ska vispas lätt så att den precis har börjat bilda mjuka toppar, nästintill rinning.

    Ingredienser

    Chokladmousse

    • 125 g mjölk 3 % (1 ¼ dl)
    • 330 g Valrhona Caraibe 66 %
    • 500 g grädde 36 %, (5 dl) vispad till soft peak*