- Pilgrimsmussla: Stek musslorna runt om i het stekpanna, salta. Låt svalna. Skiva tunt.
- Hummer: Hacka den grövre delen av hummerstjärten grovt, blanda med Arbequinaolja, salt och gräslök.
- Flädervinägerkulor: Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt tapiokapärlorna och låt koka kraftigt under omrörning i ungefär 17 minuter. Spola dem kalla och blanda de sedan med Arbequinaolja och fläderblomsvinäger. Låt stå och dra i minst en timme. Dryga eventuellt ut med mer vinäger.
- Saltrostad mandel: Koka ihop saltlaken. Tillsätt mandlarna, låt koka lätt i 10 minuter. Sila av och torka mandlarna. Rosta i ugnen på 150°C i 40 minuter. Hacka grovt.
- Sotade löklameller: Koka löken lätt i 30 minuter. Kyl. Dela löken på längden och bränn den på en väldigt het stekhäll. Plocka sedan försiktigt lamellerna ur löken. Toppa med Lardo di
Colonnata, forellrom och ostronört.
Ingredienser
Pilgrimsmussla
- 4 st pilgrimsmusslor
- salt
Hummer
- 2 hummerstjärtar
- Arbequinaolja, Casas de Hualdo
- fint skuren gräslök
- havssalt
Flädervinägerkulor
- 1 msk tapiokapärlor
- 1 msk fläderblomsvinäger, Malmö vinägerfabrik
- 1 tsk Arbequinaolja, Casas de Hualdo
Saltrostad mandel
- 40 g oskalade mandlar
- 50 g salt
- 500 g vatten
Sotade löklameller
- 1 skalad gul lök
- 30 g smör
- 500 g vatten
- 10 g salt
- 10 g strösocker