Pocherad Limfjordsostron med crème fraiche och persilja

    Av Michael "Miv" Pedersen

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett vitt vin i elegantare stil med örtiga och aromatiska toner. Exempelvis Domaine Balland, Sancerre blanc 2016.

    1. Limfjordsostron: Öppna ostronen och pochera dom i sin egen juice. Hacka dem sedan grovt, blanda med crème fraiche, smaka av med salt. Packa sedan i minikupoler och frys. Vänd de frysta ostronkupolerna i persiljejuicen.
    2. Persiljeolja/vinägrett: Mixa persilja, olja och salt i termomixer till 75°C. Sila oljan genom en silduk. Smaksätt persiljeoljan med vinäger till en vinägrett.
    3. Persiljejuice och montering: Mixa persilja med vatten, salt och lite citronjuice. Mixa helt grön och sila till en ren vätska. Vispa i PVGA och värm juicen till 65°C. Doppa ostronen i juicen och låt de sedan tina i sina skal. Slå på persiljevinägrett och strö över den torkade persiljan.

    Ingredienser

    • 2 st Limfjordsostron
    • 2 msk crème fraiche 38%
    • 200 g persilja
    • 1 st citron
    • 1 dl olja
    • 0,2 dl vinäger
    • 2 dl vatten
    • Læsøsalt
    • 20 g Powdered Vegetable Gelling Agent, Sosa
    • 5 g torkad persilja