Sojapicklat ägg
- Koka upp vatten och lägg i äggen. Låt koka i 6 minuter.
- Lyft sedan upp äggen och skölj noga i kallt vatten så att de kallnar ordentligt.
- Koka sedan upp japansk soja med mirin, vatten och ingefära.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Skala äggen och lägg i en burk.
- Slå på lagen och täck med lock. Låt stå i kyl minst 10 timmar.
Five spice tofu
- Tärna ned i fina bitar och vänd med kryddan och smaka upp med salt.
Till servering
- Koka upp buljongen i en kastrull.
- Doppa gräslök snabbt i buljongen.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Bottna 4 djupa skålar med nudlarna.
- Fortsätt med tofun, äggen som delas med en vass kniv, kimchi, gräslöken.
- Toppa med färsk skivad jalapeno och jalapenoflakes.
Ingredienser
Sojapicklat ägg
- 4 st ägg
- 1 dl japansk soja
- 1/2 dl mirin
- 1 dl vatten
- 1 bit ingefära, grovhackad
Five spice tofu
- 2 frp Silken tofu, Risberg
- 1 tsk five spice, Risberg
- salt
Till servering
- 1 l Salsus Ramen ”Miso”
- 1 knippe gräslök
- 400 g kimchi, Risberg
- 320 g udonnudlar, Risberg
- 1 st jalapeno, skivad
- 1 tsk jalapenoflakes, Risberg