- Börja med att mixa ramslök och lite salt med hälften av olja i en blender.
- Vispa ihop smetana, 200 g ramslöksolja och salt. Lägg i en spritspåse och låt stå i kylen.
- Vispa 1 tsk ramslöksolja med Maltosec tills du får ett fint smakrikt pulver.
- Koka upp en 1-1-1-lag och slå över den skalade steklöken och låt stå.
- Mixa panko, citronsaft, 65 g vatten, 1,5 g salt, 23 g olja i en blender. Stek sedan smeten i en stekpanna (2 matskedar åtgången) till en fin ”golden brown ” färg.
- Lägg löjrom i en spritspåse. Plocka små vattenkrasseblad till garnityr. Putsa märgben från kött eller sena som är kvar på dem. Baka märgben i ugnen på 200 grader i 8 minuter. Ta ut märgben och lägg upp.
Ingredienser
- 200 g ramslök
- 700 g olja
- 30 g salt
- 200 g smetana
- 3 g Gelespesa, Sosa
- 100 g Maltosec, Sosa
- 1 dl socker
- 1 dl ättika
- 1 dl vatten
- 6 st röda steklökar
- 80 g Kalixlöjrom
- krasse
- 13 g panko
- 1,5 dl vatten
- 30 g pressad, silad citronjuice
- 4 st märgben delat, sågat 10 cm lång