Brownie
- Blanda alla torra ingredienser och grovhackad choklad i en skål.
- Mixa banan, mjölk och olivolja till en krämig massa.
- Blanda med dom torra ingredienserna till en slät massa.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Fyll formen med smeten och grädda i ugn, 175 c, ca 20 min.
- Låt svalna och ställ sedan i kylen.
Ganache
- Koka upp grädden och glukos.
- Slå över chokladen i tre omgångar, rör med slickepott och mixa sedan med stavmixer till en slät ganache.
- Låt ganachen sätta sig över natten i rumstemperatur.
Montering
- Skär brownien i centimeter-tjocka skivor.
- Spritsa ganachen och dekorera med kokosflakes, hallon och strö på havssalt.
Ingredienser
Brownie
- 180 g olivolja
- 1 mogen banan
- 150 g soya- havre eller mandelmjölk
- 100 g ljust muscovadosocker
- 150 g strösocker
- 40 g kakao
- 125 g kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g grovhackad Valrhona Amatika 46%
Ganache
- 170 g havre/soyagrädde
- 15 g glukos
- 150 g Valrhona Amatika 46%
Dekor
- Rostade kokosflakes
- Havssalt
- Färska hallon