Brownie med olivolja och ganache på Valrhonas Amatika 46%, vegansk

    Av Annie Hesselstad

    Mjuk och fyllig brownie med en silkeslen ganache gjord på Valrhonas växtbaserade mjölkchoklad Amatika 46%.

    Brownie

    1. Blanda alla torra ingredienser och grovhackad choklad i en skål.
    2. Mixa banan, mjölk och olivolja till en krämig massa.
    3. Blanda med dom torra ingredienserna till en slät massa.
    4. Klä en brödform med bakplåtspapper.
    5. Fyll formen med smeten och grädda i ugn, 175 c, ca 20 min.
    6. Låt svalna och ställ sedan i kylen.

    Ganache

    1. Koka upp grädden och glukos.
    2. Slå över chokladen i tre omgångar, rör med slickepott och mixa sedan med stavmixer till en slät ganache.
    3. Låt ganachen sätta sig över natten i rumstemperatur.

    Montering

    1. Skär brownien i centimeter-tjocka skivor.
    2. Spritsa ganachen och dekorera med kokosflakes, hallon och strö på havssalt.

     

    Ingredienser

    Brownie

    • 180 g olivolja
    • 1 mogen banan
    • 150 g soya- havre eller mandelmjölk
    • 100 g ljust muscovadosocker
    • 150 g strösocker
    • 40 g kakao
    • 125 g kokosmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1/2 tsk salt
    • 100 g grovhackad Valrhona Amatika 46%

    Ganache

    • 170 g havre/soyagrädde
    • 15 g glukos
    • 150 g Valrhona Amatika 46%

    Dekor

    • Rostade kokosflakes
    • Havssalt
    • Färska hallon