- Riv osten.
- I en egen kastrull kokar du upp kycklingbuljongen och saltar upp den. torrt. När du rivit osten kan det ev. finnas en skalk kvar, den kan du lägga i buljongen när du kokar upp den för extra smak.
- Fräs löken i smör i en annan kastrull tills den blivit mjuk. Tillsätt riset och fräs försiktigt tills korna är glansiga och fina.
- Häll på vinet och låt koka in lite.
- Häll sedan på lite kycklingbuljong i taget. Låt vätskan sugas in och häll på när det börjar bli torrt. Håll på så tills det endast är en liten hård kärna i mitten av riset.
- Lägg i osten. Salta och peppra. För en sista touch kan man lägger en sked med smör eller olivolja på vid servering.
Ingredienser
- 1 påse risotto med Karljohan, 300 g Werners
- 2 msk smör
- 1 st schalottenlök, finhackad
- 1 dl torrt vitt vin
- ca 5 dl kycklingbuljong, Salsus
- 2 dl riven parmesan
- salt och svartpeppar
Produkter i Risotto med smak av karljohanssvamp
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”