Risotto med smak av karljohanssvamp

    Av Kristin Åhlander

    1. Riv osten.
    2. I en egen kastrull kokar du upp kycklingbuljongen och saltar upp den. torrt. När du rivit osten kan det ev. finnas en skalk kvar, den kan du lägga i buljongen när du kokar upp den för extra smak.
    3. Fräs löken i smör i en annan kastrull tills den blivit mjuk. Tillsätt riset och fräs försiktigt tills korna är glansiga och fina.
    4. Häll på vinet och låt koka in lite.
    5. Häll sedan på lite kycklingbuljong i taget. Låt vätskan sugas in och häll på när det börjar bli torrt. Håll på så tills det endast är en liten hård kärna i mitten av riset.
    6. Lägg i osten. Salta och peppra. För en sista touch kan man lägger en sked med smör eller olivolja på vid servering.

    Ingredienser

    • 1 påse risotto med Karljohan, 300 g Werners
    • 2 msk smör
    • 1 st schalottenlök, finhackad
    • 1 dl torrt vitt vin
    • ca 5 dl kycklingbuljong, Salsus
    • 2 dl riven parmesan
    • salt och svartpeppar

    Produkter i Risotto med smak av karljohanssvamp

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”