- Stek löken, svampen och kryddorna i smöret.
- Tillsätt sockret, karamellisera i 10 sekunder.
- Häll i vin och Madeira, koka ned till 50%.
- Tillsätt Salsus vilt demi glace, koka ned till 50%.
- Sila över till en ny kastrull.
- Värm upp 5 dl sås, tillsätt sojasås och red med maizena.
- Rör in smöret, krydda med salt, peppar, madeira och (ev. några droppar sherryvinäger).
Cirka 6 dl färdig sås.
Ingredienser
- 20 g smör
- ½ lök
- 1 svamp
- 10 st enbär
- 3 st hel grön kardemumma
- 1 tsk hel svartpeppar
- 1 st hel Stjärnanis
- 1 msk mörkt muscovadosocker
- 2 msk sojasås
- 1 dl Madeira
- 2 dl rött vin
- 1 l Salsus demi glace Vilt
- 1-2 msk Maizena
- 1 tsk sherryvinäger (valfritt)
- Smör, salt, peppar.