- Tärna smöret och lägg i en stor och vid bunke. Lägg i glödande grillkol och täck med plast och lock. Låt smöret rökas länge.
- Rosta skroven från fisken tillsammans med vitlök och gul lök. Rosta 30 minuter på 185°C. Häll över grädde och koka i ugnen ca 10 minuter. Sila och reducera grädden till 2/3.
- Fräs alla grönsaker i botten på en kastrull. Reducera vinet och äpplemusten till hälften och tillsätt musselbuljongen sedan grädden.
- Koka ihop såsen och mixa i det grillade smöret. Smaka av med äppelcidervinäger, salt och peppar.
Ingredienser
- 1 kg smör
- grillkol
- fiskskrov
- 1 st vitlök
- 2 st gula lökar
- 1 liter grädde
- 2 st fänkål
- 2 st gröna äpplen
- 0,75 liter vitt vin
- 0,5 liter äpplemust Signe Tillisch
- 1 liter musselfond
- 1,5 dl äpplecidervinäger
- salt och peppar