Sesamknäck

    Av Werners Gourmetservice

    Våga ta ut svängarna med knäcken. Sesam ger en fin nötighet med lite bittra inslag. Timutpeppar ger friska grapefrukttoner som kompletterar fint.

    1. Blanda grädde, sirap, socker och en nypa salt i en tjockbottnad kastrull.
    2. Koka tills smeten är 127-130°C ( ca 135°C om bräck önskas), rör om då och då.
    3. Tillsätt sesam, tahini och peppar.
    4. Fyll knäckformar eller häll ut och bryt i bitar.

    Ingredienser

    • 3 dl grädde
    • 3 dl socker
    • 3 dl sirap
    • 2 msk tahini
    • 0,5 dl rostade sesamfrön, svarta och vita
    • 0,5 tsk timutpeppar, mortlad
    • 1 nypa salt

    Produkter i Sesamknäck

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”