-
Torsk
Rimma torsken i en 10% saltvattenlag, rör om tills saltet löst sig. Lägg i torsken ca 10 minuter. Lyft ur den och dela i ca 70 g portioner. Lägg 1 tsk smör per bit och vakuumförpacka varje bit.
-
Consommé
Gör juice på tomaterna i en juicemaskin. Blanda juicen med buljongen och sjud tills det nästan kokar. Sila genom en silduk tills den är klar i färgen. Smaka upp med vinäger och salt.
-
Olja
Mixa allt i en thermomixer på 70°C till en grön färg och sila genom en silduk.
-
Garnering
Fräs på spenaten hastigt i smör, häll av på en släng. Garnera med blad och skott.
Ingredienser
Torsk
- 400 g torskrygg
- 1 liter vatten
- 10 g salt
- smör
- salt
- vaccpåse
- cirkulator
400 g torskrygg 1 liter vatten 10 g salt smör salt vaccpåse cirkulator Consommé
- 500 g röda cocktailtomater
- 0,5 liter grönsaksbuljong
- sherryvinäger
- salt
Gräslök/spenatolja
- 2 dl rapsolja
- 50 g gräslök
- 50 g spenat
Garnering
- babyspenat
- blad och skott
- smör