Smörbakad torskrygg med consommé på tomat

    Av Alessio Fioriniello

    Dryckestips! Kombineras med fördel med ett medelfylligt, torrt vitt vin med bra fruktighet för att möta tomaten och gräslöks– och spenatoljan. Exempelvis Bourgogne Aligoté 2017, Joseph Drouhin, Bourgogne, Frankrike. Artikelnr 55001.

    1. Torsk

      Rimma torsken i en 10% saltvattenlag, rör om tills saltet löst sig. Lägg i torsken ca 10 minuter. Lyft ur den och dela i ca 70 g portioner. Lägg 1 tsk smör per bit och vakuumförpacka varje bit.

    2. Consommé

      Gör juice på tomaterna i en juicemaskin. Blanda juicen med buljongen och sjud tills det nästan kokar. Sila genom en silduk tills den är klar i färgen. Smaka upp med vinäger och salt.

    3. Olja

      Mixa allt i en thermomixer på 70°C till en grön färg och sila genom en silduk.

    4. Garnering

      Fräs på spenaten hastigt i smör, häll av på en släng. Garnera med blad och skott.

    Ingredienser

    Torsk

    • 400 g torskrygg
    • 1 liter vatten
    • 10 g salt
    • smör
    • salt
    • vaccpåse
    • cirkulator

    400 g torskrygg 1 liter vatten 10 g salt smör salt vaccpåse cirkulator Consommé

    • 500 g röda cocktailtomater
    • 0,5 liter grönsaksbuljong
    • sherryvinäger
    • salt

    Gräslök/spenatolja

    • 2 dl rapsolja
    • 50 g gräslök
    • 50 g spenat

    Garnering

    • babyspenat
    • blad och skott
    • smör