Sommarsallad

    Av Kristin Åhlander

    En sallad som går att variera efter tillgång och säsong. Härliga citrustoner och god sälta från osten. Om man vill kan man även ha rökt lax eller räkor för att göra den matigare.

    1. Blanda olja, vinäger och salt.
    2. Hacka grönsaker till önskad storlek.
    3. Värm en stekpanna och stek sparris och broccoli i någon minut med lite smör eller olja.
    4. Vispa upp creme fraichen.
    5. Blanda alla ingredienser och till sist, klicka på creme fraichen.

    Ingredienser

    2 pers

    • 5 msk citronolja
    • 2 msk kalamansivinäger
    • 3 msk läsösalt
    • 3 msk ramslökskapris
    • 1 bit Havgus ost eller annan lagrad ost skivad i bitar
    • 4 sk pistagenötter, rostade
    • 2 st sparris
    • 1 näve broccoli
    • ¼ gurka
    • 5 st färskpotatis, kokt
    • 1 dl ärtor, sockerärtor eller bönor (vad som finns)
    • 1 jalapeno
    • 1 dl creme fraiche
    • gröna blad och vackra blommor (krasse spenat osv)

    Produkter i Sommarsallad

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”