Choklad-passion-björnbär

    Av Steve Vehlin

    1. Chokladkräm: Koka ihop allt på svag värme till sega bubblor.
    2. Björnbärskräm: Koka ihop puré och socker, mixa ner Sosa Gelcrem hot till önskad konsistens.
    3. Björnbärsmaräng: Vispa ihop saft och albumin till marängkonsistens tillsätt lite socker i taget. Fyll upp i sprits och spritsa upp på slipat. Torka över natten på 60°C.
    4. Passionsfruktssponge: Mixa purén med Albumin, vispa på medium fart, tillsätt lite socker i taget. Tillsätt lite äggula i taget, vänd därefter ner de torra ingredienserna. Fyll upp i spritspåse, fyll upp avlånga silikonformar till hälften. Baka på 180°C i 6 min.
    5. Passionsfruktssorbet: Koka upp sockerlag och vänd ner passionsfruktspuré samt gelatinbladen. Frys i pacojetbehållare. Servera med karamelliserade hasselnötter.

    Ingredienser

    Chokladkräm

    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 20 g choklad, Valrhona
    • 20 g smör
    • 25 g socker

    Björnbärskräm

    • 100 g björnbärspuré, Sicoly
    • 20 g socker

    Björnbärsmaräng

    • 200 g osötad björnbärssaft
    • 11 g Albumin, Sosa
    • 75 g socker

    Passionsfruktssponge

    • 240 g passionsfruktspuré, Sicoly
    • 200 g socker
    • 30 g Albumin, Sosa
    • 150 g äggula
    • 150 g mjöl
    • 40 g Gelcrem hot, Sosa
    • 10 g bakpulver

    Passionsfruktssorbet

    • Sockerlag: 135 g socker, 25 g glykos, Sosa, 100 g vatten
    • 100 g passionsfruktspuré, Sicoly
    • 2 gelatinblad