Stekt ankbröst med Yuzumajonnäs och sesamfrön

    Av Werners Gourmetservice

    1. Koka ihop soya och honung till en glaze. Putsa och snitta skinnet på ankbrösten. Stek ankbrösten rosa i stekpanna, pensla ankbrösten med glaze och låt sedan svalna. Skiva upp ankbrösten i tunna skivor.
    2. Ansa och skölj salladsbladen. Gör små ”tacos” med gemsalladen och ankbrösten, krydda med mango, soyabönor, kryddor, lime, chili, salladslök. Ringla på Yuzu-majonnäs och strö över yuzu-sesamfrön.
    3. Majonnäs Vispa ihop dijonsenap, äggula, champagnevinäger samt kryddor. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med Yuzupuré.

    Ingredienser

    • Japansk soya
    • honung
    • 2 ankbröst
    • 2 gemsallad
    • 200 g mango i bit Sicoly
    • Yuzurostade sesamfrön
    • färsk koriander
    • sojabönor
    • Chili espelette
    • salladslök, tunt skivad
    • lime
    • röd chili, tunt skivad
    • salt och peppar

    Yuzu-majonnäs

    • 14 g dijonsenap
    • 28 g äggula
    • 7 g Champagnevinäger
    • Chili espeltte
    • 280 g rapsolja
    • 14 g Yuzujuice Sicoly
    • salt