- Koka ihop soya och honung till en glaze. Putsa och snitta skinnet på ankbrösten. Stek ankbrösten rosa i stekpanna, pensla ankbrösten med glaze och låt sedan svalna. Skiva upp ankbrösten i tunna skivor.
- Ansa och skölj salladsbladen. Gör små ”tacos” med gemsalladen och ankbrösten, krydda med mango, soyabönor, kryddor, lime, chili, salladslök. Ringla på Yuzu-majonnäs och strö över yuzu-sesamfrön.
- Majonnäs Vispa ihop dijonsenap, äggula, champagnevinäger samt kryddor. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med Yuzupuré.
Ingredienser
- Japansk soya
- honung
- 2 ankbröst
- 2 gemsallad
- 200 g mango i bit Sicoly
- Yuzurostade sesamfrön
- färsk koriander
- sojabönor
- Chili espelette
- salladslök, tunt skivad
- lime
- röd chili, tunt skivad
- salt och peppar
Yuzu-majonnäs
- 14 g dijonsenap
- 28 g äggula
- 7 g Champagnevinäger
- Chili espeltte
- 280 g rapsolja
- 14 g Yuzujuice Sicoly
- salt