Citrussill med sanshopeppar

    Av Werners Gourmetservice

    En frisk och fräsch sill med smak av citrus och sanshopeppar.

    1. Blanda ättika, socker, vatten, lagerblad och sanchopeppar i en kastrull.
    2. Plocka dillen och lägg stjälkarna i lagen, spara dillvipporna till garnering. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem i dekorativa mindre bitar. Skala en ½ citron med potatisskalare, se till att bara ta med det gula från skalet.
    3. Lägg grönsakerna och citronskalet i lagen och koka upp.
    4. Häll upp lagen med kryddor och grönsaker i burkar. Kyl ner lagen.
    5. Lägg i de urvattnade sillfiléerna och förslut. Låt stå 2-3 dagar.

    Ingredienser

    • 4 urvattnade sillfiléer
    • 0,5 dl ättika 12%
    • 1 dl strösocker
    • 1,5 dl vatten
    • 2 lagerblad
    • 1 tsk sanshopeppar
    • 1 knippe dill
    • 10 cm blekselleri
    • 1 st morot
    • 2 st schalottenlök
    • skal från 1/2 citron