- Blanda ättika, socker, vatten, lagerblad och sanchopeppar i en kastrull.
- Plocka dillen och lägg stjälkarna i lagen, spara dillvipporna till garnering. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem i dekorativa mindre bitar. Skala en ½ citron med potatisskalare, se till att bara ta med det gula från skalet.
- Lägg grönsakerna och citronskalet i lagen och koka upp.
- Häll upp lagen med kryddor och grönsaker i burkar. Kyl ner lagen.
- Lägg i de urvattnade sillfiléerna och förslut. Låt stå 2-3 dagar.
Ingredienser
- 4 urvattnade sillfiléer
- 0,5 dl ättika 12%
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
- 2 lagerblad
- 1 tsk sanshopeppar
- 1 knippe dill
- 10 cm blekselleri
- 1 st morot
- 2 st schalottenlök
- skal från 1/2 citron