Strawberry swirl

    Av Sara Nilsson

    En pralin med jordgubbar och grädde, ultimata sommarsmaken!

    1. Putsa pralinformarna noga med bommulspads och lite vodka.
    2. Smält och temperera kakofärgen att måla dina formar med.
    3. Smält och temperera opalys att gjuta pralinskal med.
    4. Värm den syrade grädden och glukosen till 70 grader och låt svalna till ca 40 grader.
    5. Smält opalys och tillsätt grädden i ett par omgångar och mixa samman till en slät emulsion.
    6. Mixa ner smöret när ganachen har en temperatur på 40 grader eller strax under.
    7. Smält sockret till en ljus karamell mata ner smöret och låt massan koka samman.
    8. Tillsätt citron och jordgubbspuren, koka samman. Låt sjunka i till 50 grader tillsätt jordgubbs- likören samt inspiration jordgubb mixa kolan slät.
    9. Fyll pralinskalen när ganache och kola ligger på en temp runt 25-30 grader.
    10. Låt pralinerna kristalliseras över natten.
    11. Locka pralinerna två gånger, första med otempererad choklad, andra gången med tempererad choklad och plastark.

    Ingredienser

    Du behöver

    • vodka till putsning av formar
    • röd kakaofärg Valrhona
    • vit kakaofärg Valrhona
    • Opalys Valrhona
    • pralinform, plastbunke
    • chokladskrapa, termometer
    • bommulspads

    Vit ganache

    • 200 g syrad grädde
    • 15 g glukos
    • 250 g Opalys Valrhona
    • 25 g smör

    Jordgubbskola

    • 330 g socker
    • 30 g citronpuré Sicoly
    • 150 g jordgubbspuré Sicoly
    • 50 g inspiration jordgubb Valrhona
    • 10 g jordgubbslikör
    • 230 g smör