- Blötlägg gelatinbladen. Smält smöret. Blanda anklevern, vin, salt, socker och grädde i en matberedare eller thermomixer, mixa på 80°C. När blandningen har nått 80°C, häll på det smälta smöret i en jämn stråle. Mixa till en slät smet. Tillsätt det urkramade gelatinet och gjut i silikonformar, låt stelna 12 timmar i kyl.
- Frys brödet i 12 timmar. Skiva brödet från frys med en skärmaskin. Skär till skivorna till en form som passar anklevern och pensla med skirat smör. Salta vid behov. Baka brödchipsen i ugnen mellan två plåtar på 140°C i 16 minuter. Lägg chipsen på en handduk för att torka.
Ingredienser
Terrin
- 10 st gelatinblad
- 800 g smör
- 1 kg anklever
- 260 g portvin
- 30 g nitritsalt
- 30 g florsocker
- 150 g grädde
Briochechips
- 400 g brioche
- 100 g skirat smör
- salt