Svart quinoa med hasselnötter och hallonvinäger

    Av Kristin Åhlander

    En matig sallad med bärig sötma och fin sälta från fetaosten. Ät den för sig själv eller som tillbehör på t.ex buffén eller till grillat.

    4 pers

    1. Koka quinoan enligt anvisning.
    2. Blanda olivolja, hallonvinäger och koreanska chiliflingor.
    3. Häll sedan över övriga ingredienser och blanda till en härlig sallad.

    Ingredienser

    • 2 dl svart quinoa, rostade och sedan kokade i salt vatten
    • 150 g Fetaost
    • 0,5 dl Rostade Piemonte hasselnötter
    • 1 dl Sojabönor eller vad som finns i säsong
    • 2 Rödlökar, skivade
    • 4 dl späda gröna blandade blad (Spenat, ruccola mangold etc)
    • 1 dl färska björnbär eller hallon
    • 4 msk Olivolja Arbequina
    • 3 msk Hallonvinäger
    • 1 msk Koreanska chiliflingor
    • Läsösalt

    Produkter i Svart quinoa med hasselnötter och hallonvinäger

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”